Tervetuloa uudistetulle Asemanseudut-sivustolle

Asemanseudut.fi on vuonna 2017 perustettu tietopankki asemanseuduista. Tietopankki perustettiin MAL-verkoston, HSY:n SMART-MR -hankkeen ja silloisen Liikenneviraston yhteistyönä. Sivuston tarkoituksena on jakaa tietoa asemanseutujen kehittämisestä ja asemanseutuihin liittyvistä projekteista. Sivusto voi toimia myös kontaktointialustana, jonka avulla voidaan kytkeä yhteen eri tyyppisiä asemanseutua kehittäviä ja vähähiilisyyttä edistäviä pilotteja.

Asemanseutujen kehittäminen on pysynyt yhtenä MAL-verkoston strategisista painopisteistä ja osana Kaupunkiseuduille elinvoimaa -teemaverkostohanketta Asemanseudut.fi -sivusto on uudistettu. Ulkoasua ja sisältöä on virtaviivaistettu ja keskeisenä uutena sisältönä toimivat teemaverkostohankkeessa MAL-verkoston jäsenseutujen case-asemista muodostetut asemanseutukortit.

Tervetuloa mukaan kehittämään asemanseutuja osaksi kestäviä matkaketjuja ja elinvoimaisia keskustoja!

Kuvassa Intercity-juna Vaasan rautatieasemalla puolipilvisenä kevätpäivänä, taustalla olevissa koivuissa ei ole vielä lehtiä. Etualalla laiturikatos, jonka alla kaksi ihmistä nousemassa junaan tai poistumassa siitä. Laiturilla informaatiotaulu ja penkkejä, laituri päättyy radan ylittävään siltaan. Sillan ja laituritason yhdistää oranssipintainen rakennus, jonka kyljessä on kyltti ”Matkakeskus – Resecenter”. Kuvan on ottanut Heli Suuronen ja kuvan oikeudet omistaa MAL-verkosto.