Innovaatiokilpailu

Kilpailussa etsittiin uusia vähähiilisiä ja ilmastoystävällisiä tuote- ja palveluratkaisuja Malmin asemanseudulle.

Malmin asemalla pilotoidaan uusia arkea elävöittäviä palveluja 2019-2020. Innovaatiokilpailun voittajana palkittu Melusiné Helsinki on asemaherkkupuoti, jossa tarjotaan yrityksen itse valmistamia sekä Ranskasta maahantuotuja juustoja ja yrityksen kehittämiä macaron-leivoksia. Kaikki vegaanisina.

Kilpailun ehdokkaista Malmilla pilotoidaan myös pyörien vertaisvuokrauspalvelu Araund.

Finaalissa oli mukana myös Kati Stenmanin idea Aitomaatti, joka automaatioratkaisun avulla helpottaa lähellä tuotetun ruoan jakelua. Ideassa nähtiin potentiaalia, ja sille tarjotaan sparrausapua idean jatkojalostamiseen ja yhteistyökumppanien löytymiseen.

Innovaatiokilpailun tuomaristo ja voittajat Helsingin kaupungintalolla 11.6.2019

Innovaatiokilpailun tuomaristo ja voittajat Helsingin kaupungintalolla 11.6.2019

Tuomaristossa olivat mukana apulaispormestari Anni Sinnemäki (pj), HSY:n tulosaluejohtaja Irma Karjalainen, Senaatin Asema-alueet Oy:n kiinteistökehityspäällikkö Janne Marttinen, Sitran projektijohtaja Markus Terho sekä ympäristöministeriön erityisasiantuntija Suvi Anttila.

Tuomalla ilmastoystävälliset ratkaisut päivittäisten kulkureittien solmukohtiin edistetään yhdyskuntien vähähiilisyyttä ja asemien läheisyydessä elävien kuntalaisten mahdollisuutta tehdä ilmastoystävällisiä valintoja arjessaan. Uusien ratkaisujen toivotaan myös nostavan asemanseutujen kykyä ja houkuttelevuutta vastata kuluttajien palvelujen ja ajanvieton tarpeisiin.

Tutustu kilpailun loppuraporttiin

Lisätietoa:

Suvi Häkämies, Gaia Consulting, puh. 050 331 1495, suvi.hakamies(at)gaia.fi,

Laura Yrjänä, erityisasiantuntija, Helsingin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, puh. 040 194 1590, laura.yrjana(at)hel.fi,

Aino Hatakka, projektipäällikkö, HSY, puh. 046 921 1737, aino.hatakka(at)hsy.fi,